Not韈ies F騬um


Toni Mora, president del CTESC: 创Sense ind鷖tria no hi ha futur i sense empreses no es creen llocs de treball创

29/04/2021


El F騬um Empresarial del Llobregat ha celebrat avui una trobada virtual amb el Sr. Toni Mora, president del Consell de Treball, Econ騧ic i Social de Catalunya, (CTESC).

A la sessi, Mora ha explicat les principals l韓ies estrat鑗iques de l'organisme i les perspectives al Baix Llobregat i ha introdu飔 l'informe realitzat per l'organisme amb el t韙ol "L抏stoc de capital a Catalunya: el paper de la inversi p鷅lica i l抩portunitat del fons Next Generation", on l'organisme recomana assegurar una capacitat administrativa suficient, transpar鑞cia en la planificaci i avaluaci dels projectes d'inversi i un marc de cooperaci administrativa a diferents nivells.

En aquest sentit, les empreses que han participat a l'eF騬um han demanat m閟 concreci sobre com diferents sectors - com el comer de proximitat- es podran beneficiar d'aquests fons europeus i les vies per promoure l'activitat econ騧ica a tot el territori.

Com a resposta, Mora ha defensat davant dels assistents que "Sense ind鷖tria no hi ha futur, i sense empreses no es poden crear llocs de treball" i ha fet una ferma aposta per "impulsar mesures p鷅liques, sempre amb la col穕aboraci privada, per impulsar l'activitat econ騧ica i l'activitat social".

"El territori de L'Hospitalet i Baix Llobregat 閟, precisament, un referent en la creaci de consensos. Tenim una facilitat innata en la generaci d'acords entre administracions, organitzacions i empreses per tirar endavant i ho hem demostrat tamb amb la crisi provocada per la COVID-19", ha afirmat.

Mora ha destacat tamb la necessitat que les infraestructures i les millores d'accessos i mobilitat al territori "s'assoleixin d'una vegada" i ha defensat el turisme com a "element de qualitat en ocupaci i desenvolupament econ騧ic al Baix Llobregat".

Sobre l'acci del CTESC, ha lamentat que, encara avui, 閟 una instituci desconeguda, malgrat la important acci que realitza. "La missi del Consell 閟 contribuir a adequar les pol韙iques governamentals a les necessitats de la societat mitjan鏰nt l抋n鄉isi i el debat de les aportacions dels representants de les organitzacions sindicals i patronals, dels sectors agrari, mar韙imopesquer i de l抏conomia social, a m閟 de persones de reconegut prestigi en els 鄊bits que s髇 compet鑞cia del CTESC", ha subratllat.

"Tot i que la vinculaci dels nostres dict鄊ens no 閟 obligat騬ia, el 70% de les nostres observacions estan contemplades a les normes", ha defensat Mora.

Per la seva part, M. Rosa Fiol, Vicepresidenta i Directora General d'AEBALL/UPMBALL, va agrair la participaci de Toni Mora i la seva defensa de la ind鷖tria, recordant la import鄋cia de la ind鷖tria agroaliment鄏ia. "Es erroni pensar que el sector primari no t res a veure amb la ind鷖tria. Quan parlem d'ind鷖tria, hem de pensar amb m閟 amplitud", ha afegit.

Pr騲imament, el F騬um Empresarial del Llobregat informar de noves trobades del cicle eF騬um que permetran a les empreses del territori tenir la possibilitat de compartir un espai de col穕oqui amb reconegudes personalitats del m髇 econ騧ic, empresarial i pol韙ic.Veure totes les Not韈ies F騬um
Promou
Entitats col穕aboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L扝ospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450